Audit en Zorgsystemen

Audit en Zorgsystemen

Wij hebben een grondige expertise opgebouwd in het uitvoeren van zowel risicoanalyses als audits aangaande uw veiligheidsmanagement.

Audits

Wil men op een rationele wijze de ondernemingsrisico's kunnen beheersen, dan is de eerste en belangrijkste stap een grondige risico-identificatie en -analyse. Wij hebben een grondige expertise opgebouwd in het uitvoeren van zowel risicoanalyses als audits aangaande uw veiligheidsmanagement.

De meest diepgaande manier om uw veiligheidsbeleid te screenen en te kaderen ten aanzien van de vigerende arbeidsveiligheidswetgeving in België of Nederland, is de toepassing van ons eigen ontwikkeld Safety Audit Systeem ©. Dit is een vastgelegde kwantitatieve auditmethode die opgebouwd is uit verschillende modules. Het is het resultaat van een intense denkoefening, een zoektocht doorheen vakliteratuur en het samengaan van diverse invalshoeken en praktijkervaringen uit het bedrijfsleven, zowel op het vlak van kwaliteitszorg als op dat van veiligheids- en milieuproblemen. Er werd voor de bepaling van deze methodiek ook beroep gedaan op de in de praktijk opgebouwde knowhow inzake auditering en implementatie van veiligheids-zorgsystemen.

Zorgsystemen

We beschikken over een unieke expertise op het vlak van implementatie van zorgsystemen. Onze methodiek berust op de doorgedreven knowhow en de jarenlange ervaring van onze medewerkers in diverse bedrijfssectoren.

Door het opstellen van een doordacht veiligheids-, kwaliteits- of milieuzorgsysteem trachten we het veiligheids-, kwaliteits- of milieubeleid en haar doelstellingen op een zo kort mogelijke termijn te realiseren.

We houden hierbij rekening met de eisen vanuit de in voege zijnde wetgeving / regelgeving en de beschikbare informatie over de algemeen gangbare veiligheids-, kwaliteits- of milieucriteria die verbonden zijn met uw activiteiten, producten en diensten en die van toepassing zijn op de sector waarin u werkzaam bent. De toepassing van het veiligheids-, kwaliteits- of milieuzorgsysteem stelt u als onderneming in staat uw procedures en instructies vast te stellen, te beoordelen, de naleving ervan te bewerkstelligen en deze naleving aantoonbaar te maken aan derden, waaronder ook de Belgische of Nederlandse overheid.

Onder meer in volgende domeinen kunnen we onze expertise ter beschikking stellen:

ISO 45001-zorgsysteem (versie 2018)

VCA-P, VCA*/**- zorgsysteem (versie 2017)

ISO 9001-kwaliteitszorgsysteem (versie 2015)

ISO 14001-milieuzorgsysteem (versie 2015)

U kan steeds vrijblijvend een offerte aanvragen via info@safecon.be.

NIEUWSBRIEF

Schrijf u hier in en ontvang als eerste ons laatste nieuws.

Referenties

Ontdek meer

In de kijker

Heeft u vragen of opmerkingen rond onze dienstverlening of expertise? 

Laat het ons weten en wij nemen binnen de 24 uur contact met u op.

CONTACTEER ONS